Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

L’AFA de l’escola Turó del Drac es querella contra Carrizosa, Roldán i Macián de Greef per calúmnies sobre el 25%

Acusen els diputats de Cs, PP i Vox de mentir sobre les famílies del centre per atacar l’escola catalana

Agències 10/03/2022
Una mare acompanya els seus fills a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. Una pintada reclama l'ensenyament en català a la façana del centre, el 9 de desembre de 2021

L’Associació de famílies d’Alumnes de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme) planta cara a l’espanyolisme i presenta querella contra els diputats Carlos Carrizosa (Cs), Lorena Roldán (PP) i Sergio Macián de Greef (Vox) per calúmnies.

Asseguren que el 15 de desembre tots tres van fer, en la sessió del ple del Parlament del 15 de desembre, “manifestacions intolerables” contra la comunitat educativa del centre, especialment contra les famílies, a qui acusaven d’assetjar i agredir la família que va demanar que s’impartís un 25% de castellà a l’aula de P5 on està escolaritzat el seu fill. La querella ja ha estat acceptada a tràmit al jutjat de primera instància número 24 de Barcelona.

Els demandants busquen d’entrada que els diputats rectifiquin les seves paraules perquè són mentida i esperen que es resolgui aquesta situació a través de conciliació. “Teníem la responsabilitat de fer la demanda, i voldríem no arribar a judici i que ells rectifiquin”, assenyala la presidenta de l’AFA, Mònica Ruz, en declaracions a l’ACN.

Ruz considera que els diputats al Parlament tenen una responsabilitat que han d’assumir per sobre de tot. “Volem que això sigui un exemple perquè no es repeteixin atacs així a altres escoles, la nostra ha estat objecte de criminalització per atacar l’escola catalana“, afegeix, assegurant que han estat víctimes d’assetjament i assenyalament públic per les paraules dels polítics contra qui s’ha presentat la querella.

La portaveu assegura que tot i que s’han sentit altres representants polítics fent manifestacions en la mateixa línia que els demandats, aquests les van fer en sessió plenària al Parlament.