Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

L’acusació del crim contra una nena de 13 anys a Vilanova assegura que l’acusat “sabia què feia”

La defensa diu que l’home va confondre la menor amb un lladre després d’haver consumit grans quantitats d’alcohol i cocaïna

Avatar
Agències 12/04/2021
Un moment del judici que es fa aquests dies a l'Audiència de Barcelona.

L’acusació particular del judici per la violació i assassinat d’una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú, al Garraf, el 2018 ha sostingut aquest dilluns que el crim “és l’obra d’una persona calculadora que sabia perfectament què feia”, en contra de l’argument de la defensa segons el qual l’acusat va confondre la menor amb un lladre després de consumir grans quantitats d’alcohol i cocaïna.

L’advocat Juan Carlos Zayas, que representa la família de la menor, s’ha adreçat per primera vegada al jurat popular que ha de valorar la culpabilitat o innocència del sospitós, per a qui l’acusació i la fiscal demanen una condemna de presó permanent revisable.

Ha qualificat de dantesca l’escena del crim, i ha explicat que, al contrari del que va pensar en el primer moment, està convençut que “això no era l’obra d’un boig, ni d’un pervertit sàdic que causi dolor a les víctimes gratuïtament”.

“És el que es pensa la primera vegada que es veu, que tan sols pot ser l’obra d’un boig. No és així. Això és l’obra d’una persona calculadora que sabia perfectament què feia”, i ha mantingut que després d’asfixiar la menor presumptament la va apunyalar diverses vegades perquè les ferides coincidissin amb la versió que l’havia confós amb un lladre del qual es va intentar defensar, per la qual cosa la defensa demana una condemna per homicidi imprudent en comptes de per assassinat.

Zayas ha insistit que l’acusat “no estava en un altre món sota els efectes de la droga i l’alcohol”, com planteja la defensa per demanar rebaixar la condemna, i ha remarcat que és un home intel·ligent i que després de matar la nena suposadament va preparar l’escena del crim conforme a la seva estratègia de defensa.