Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La UOC restableix el 95% de les funcionalitats del campus virtual després de l’atac

La universitat confirma que no hi ha hagut afectació de dades personals

Agències 03/01/2022

Els tècnics de seguretat informàtica de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han restablert aquesta matinada el 95% de les funcionalitats del campus virtual, segons ha confirmat el centre a l’ACN. Després que la universitat patís un ciberatac, els equips han aconseguit restablir la pràctica totalitat de l’activitat, incloent les aules virtuals i els espais d’interacció entre estudiants i professors. Des de la universitat expliquen que les funcionalitats de l’activitat docent ja s’han restablert i s’està acabant de certificar que tot està funcionant bé. El 5% pendent de recuperar té a veure amb tràmits de secretaria acadèmica i s’espera resoldre al llarg de la setmana. La UOC confirma que no hi ha hagut afectació de dades personals.

Segons ha explicat la universitat a l’ACN, la UOC disposa d’un sistema de prevenció i monitorització d’atacs informàtics i compta amb un servei de resposta. Així, va ser aquest sistema el que va alertar de l’atac, motiu pel qual va ser necessari aturar el campus virtual.

En paral·lel, es va contactar l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, amb qui s’està col·laborant en la investigació de l’atac. D’altra banda, la UOC també confirma que no s’ha respost la nota de rescat rebuda per part dels ciberatacants.