Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

La reacció de Jair Dominguez a la citació judicial: “No penso gastar benzina per anar a declarar”

L’humorista diu que per comparèixer davant la jutgessa pel gag de la Verge l’hauran de portar amb un vehicle policial

|

- Publicitat -

El periodista i guionista Jair Dominguez ha afirmat que no té cap intenció de presentar-se a declarar davant el Jutjat 5 de Sant Feliu de Llobregat com a investigat pel gag de la Verge del Rocío al programa ‘Està passant’ de TV3.

Publicitat

En una piulada a Twitter, l’humorista ha assegurat que per realitzar la compareixença judicial l’hauran de portar amb un cotxe policial perquè no pensa “gastar benzina per anar a declarar”. La reacció de Dominguez ha arribat després que s’hagi fet públic que la jutgessa l’hagi citat a declarar conjuntament amb el director del programa Toni Soler i l’actriu Judit Martin.

Soler també ha dedicat un tuit reaccionant a la notícia. “Verge Santa”, ha afirmat, amb referència al contingut del gag satíric. De fet, a la denúncia dels Advocats Cristians es recull el fet que Soler no s’hagi volgut disculpar.

Un delicte d’injúries?

La titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat considera que els fets, denunciats per l’associació ultracatòlica Advocats Cristians, poden ser constitutius d’un delicte d’injúries. Els tres investigats estan citats a declarar el pròxim 27 d’octubre a dos quarts de deu del matí. Els denunciants, que van presentar la denúncia l’11 d’abril, estan personats a la causa com a acusació popular.

La denúncia recorda que l’article 525.1 del Codi Penal castiga amb multes de 8 a 12 mesos els qui, “per ofendre els sentiments dels membres d’una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol mena de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, els qui els professen o practiquen”.

També recorda que la jurisprudència del Tribunal Suprem estableix que l’escarni es pot definir com la “burla o mofa d’allò que es contradiu”, “una expressió de menyspreu grollera i insultant” o “befa tenaç que es fa amb el propòsit d’afrontar”. I els denunciants conclouen: “l’acte de befa o burla és clar i contumaç”.

Et pot interessar  Contundent missatge de Puigdemont sobre la persecució pel gag de la Verge: "La inquisició espanyola no mor mai"

De fet, l’escrit assegura que els tres protagonistes sabien la reacció que produiria el ‘gag’, “no buscaven la transmissió de cap missatge ni van efectuar cap crítica, protesta o acte reivindicatiu”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió