Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La proposta esbojarrada de Vox per adoctrinar escoles a Múrcia tira endavant: L’himne espanyol sonarà cada matí

Puigdemont denuncia que el feixisme segueix obrint-se pas amb el suport de PP i Cs: “Franco estaria content”

Àlex Huguet 27/05/2021

El que semblava una moció absurda presentada per Vox a l’Ajuntament de Múrcia, que demanava posar una bandera espanyola a l’entrada de cada escola, que sonés l’himne d’Espanya a primera hora i que hi hagués una fotografia de Felipe VI a cada aula, ha acabat sent aprovada pels regidors d’extrema dreta juntament amb el suport de Ciudadanos i el PP, tal com informa eldiario.es.

Podemos i el PSOE hi han votat en contra, i el regidor d’Educació socialista ha advertit Vox que malgrat l’aprovació de la moció, no és competència de l’Ajuntament subministrar els recursos sol·licitats. És a dir, que les fotografies, els sistemes de so per fer sonar l’himne i les banderes espanyoles les hauran de buscar sense fons del consistori.

Sobre aquest tema s’hi ha pronunciat també el president exiliat Carles Puigdemont, el qual ha fet una piulada en anglès compartint la notícia i advertint que “el nacionalisme espanyol no és només cosa de l’extrema dreta”, criticant el “liberalisme” de Ciudadanos i PP que hi ha donat suport. “Franco estaria content”, ha apuntat el president.