Dissabte, 10 de desembre de 2022 - Edició 1598
La República

La justícia espanyola, contra un comandament dels Mossos per defensar els votants l’1-O

La justícia espanyola va a la caça i captura d’un agent dels Mossos d’Esquadra que va encoratjar als seus subordinats a no pegar els votants. El Jutjat d’Instrucció número 3 […]

Gerard Sesé 25/01/2019
Agents dels Mossos d'Esquadra en servei/ Sílvia Jardí

La justícia espanyola va a la caça i captura d’un agent dels Mossos d’Esquadra que va encoratjar als seus subordinats a no pegar els votants.

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Mollet del Vallès ha imputat aquest comandament policial, identificat amb el número 2.450, pels delictes de desobediència, omissió del deure de perseguir delictes, coaccions i mòbing. Ha estat delatat per un altre agent que van assistir a la reunió on es van impartir les ordres segons el diari El Mundo.

Se l’acusa d’haver dit “la meva germana està votant” mentre mostrava una foto del seu telèfon mòbil o “ningú em veurà pegant al meu poble ni a la meva gent ni retirant urnes”. “Hauríeu d’estar orgullosos de l’uniforme que porteu, sou la policia del poble de Catalunya i allà on anem ens aplaudeixen i ens posen flors”. “Qui no ho vegi així és un feixista i avui es va a treballar així”.

El jutjat assegura haver pogut acreditar les maniobres d’aquest sergent que es van produir a la comissaria de Premià de Mar al voltant de dos quarts de sis de la tarda de l’1 d’octubre de 2017.

La denúncia, interposada pel despatx Aranda, Megar & Tàsies afegeix que cap agent es “va atrevir a contradir les ordres per por a represàlies”. La querella, inflada amb tota classe de suposades accions en favor dels votants dels Mossos, també descriu que l’agent no va voler retirar urnes quan, en teoria, sabia on eres “les urnes reals estaven amagades pel responsable de manteniment en el forat de l’ascensor” del col·legi electoral d’Aiguafreda o d’haver intentat identificar a un individu que li semblava “sospitós” de ser un guàrdia civil del servei d’informació.