Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

La Intersindical-CSC denuncia Educació a Inspecció de Treball per la manca d’un pla Covid a les oposicions

El sindicat alerta que les mesures queden en mans de la comissió de selecció i això pot generar greuges

Agències 07/10/2020

La Intersindical-CSC ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball per “la manca” d’un pla de prevenció contra la covid-18 en les oposicions a docent. El sindicat va sol·licitar a Educació al juliol que elaborés un pla de prevenció per a les oposicions i ho va reiterar al setembre. Ha criticat que això no s’ha fet i per això ha decidit interposar la denúncia. El sindicat no demana l’aturada del procés, que té lloc aquesta tardor, com a mesures cautelars perquè anular-lo a la meitat “perjudicaria als opositors” però sí ha denunciat que la situació “posa en risc” els participants i crea possibles greuges comparatius entre opositors.

La Intersindical ha reconegut que s’han publicat unes instruccions però ha assegurat que no han estat presentades i debatudes amb la part social ni compten amb l’aprovació del Departament de Salut ni del Procicat. El 3 de setembre el sindicat va demanar a Educació que si no podia elaborar el pla de prevenció per a la data prevista de les oposicions, es retardés fins que estigués a punt i avalat per Salut. Ja llavors van alertar que si no s’actuava així presentarien una denuncia.

Finalment, la Intersindical-CSC ha presentat aquesta denúncia aquest dimecres. El sindicat ha argumentat que es va iniciar el procés selectiu en plena pandèmia “sense haver-hi un pla de prevenció i sense haver obtingut el vistiplau de Salut o del Procicat”. Ha afegit que la decisió de prendre mesures queda en mans de la comissió de selecció i això “dona lloca a l’arbitrarietat i a greuges comparatius entre els aspirants”.

A més, han afirmat que falta informació sobre com actuar en cas de confinaments. D’altra banda, han apuntat les “mancances” en la neteja i desinfecció i en la provisió de mascaretes adequades. Per tot això, el sindicat ha considerat que Educació incompleix diversos articles de la llei de prevenció de riscos laborals.