Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La gastronomia catalana, occitana i balear surt reforçada amb la “Xarxa d’aliments de qualitat”

|

- Publicitat -

La gastronomia balear, catalana i occitana es van reunir a la fira Alimentària de Barcelona dins la “Xarxa d’aliments de qualitat”. Una trobada impulsada per l’Euroregió Pirineus Mediterrània iq que va servir per estretir encara més els lligams entre els productes d’aquestes regions.

Aquest punt de trobada va comptar amb diverses activitats, com el concurs de cuina a la “millor recepta euro regional elaborada amb productes amb els segells de qualitat DOP i IGP“, el qual va guanyar Eric Montes, un jove xef de Vilanova i la Geltrú. També es va celebrar una conferència conduïda per Fabien Santini, responsable de l’àrea de mercats agroalimentaris de la Comissió Europea, que va abordar els circuits de comercialització d’aquests productes de proximitat. Finalment, a través d’una taula rodona, es va xerrar i debatre sobre les estratègies turístiques que es poden aplicar per promocionar aquests productes locals. Entre altres personalitats del sector, la directora general de Turisme de la Generalitat també va intervenir en aquesta taula, remarcant la importància que té la gastronomia pel turisme.

Publicitat

La intensa jornada va concloure amb un dinar de networkin a l’estand Catalonia HUB, que va reunir representants experts de les Illes Balears, Catalunya i la regió d’Occitània, així com promotors dels productes assenyalats amb segells DOP i IGP. Tot plegat, amb l’objectiu d’enfortir encara més les relacions entre aquestes regions per expandir-se estratègicament.

Xarxa d’aliments de qualitat

La ‘Xarxa d’aliments de qualitat’ té com a objectiu la transferència de coneixement i tecnologia, per a l’enfortiment de l’ecosistema innovador del sector agroalimentari a escala euroregional, en qüestions com: el foment dels circuits curts de comercialització agroalimentària, la qualitat dels productes alimentaris, l’aposta per la formació dels joves en els oficis de la restauració o afavorir la sobirania alimentària. Aquesta iniciativa va ser un dels projectes finançats amb el fons Covid-19 acordat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània per fer front als efectes de la pandèmia, i es va posar en marxa el març de l’any passat., liderada pel Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears, conjuntament amb l’Institut Regional de la Qualitat Agroalimentària de la regió Occitània, l’empresa pública Prodeca, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i la Federació Catalana de DOP-IGP.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut