Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Jordi Borràs denuncia una nova discriminació lingüística a l’aparell judicial: “N’estic fart”

|

- Publicitat -

El fotoperiodista Jordi Borràs ha denunciat una discriminació lingüística per part de l’Audiència Provincial de Barcelona. En un fil a Twitter, ha explicat que la funcionària que l’ha atès per telèfon li ha dit que no l’entenia en català i que li digui la informació de la seva adreça en castellà. “Li dic que no, que els noms dels carrers no es tradueixen i que té l’obligació d’entendre’m”, ha afirmat, tot remarcant que la treballadora no ha fet cap esforç per entendre’l.

Publicitat

En demanar-li que li lletregi l’adreça, Borràs ha decidit plantar-se i li ha demanat que li passi algú que l’atengui en català. “N’estic fart que cada dia es vulnerin els meus drets lingüístics“, ha carregat, tot destacant que els “pitjors episodis” que ha viscut són a l’aparell judicial. De fet, les dades sobre l’ús del català a la justícia són alarmants: el 81% de les sol·licituds per ser atès en català es vulneren i només el 6,9% ho són en la nostra llengua.

Borràs assegura que finalment l’ha atès “de mala gana” un funcionari que entenia el català. Tanmateix, el fotoperiodista s’ha adreçat al Govern amb un reclam: “No volem anuncis a 650.000 € la campanya, volem que feu complir les vostres lleis”.

A més, quan li ha expressat la seva indignació al funcionari catalanoparlant i li ha demanat que elevés la queixa a qui cregués oportú, la resposta ha estat “un incòmode i llarg silenci”. “Com el de la política lingüística d’aquest país”, ha reblat.

Et pot interessar  Veritas, l'empresa que presumptament ha acomiadat una treballadora per parlar català, incomplia la normativa lingüística de Consum
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió