Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024
Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024

Investiguen l’empresa Tous per “estafa continuada” en la venda de joies

|

- Publicitat -

L’empresa de joieria catalana i unionista Tous, que va ser notícia per fer fora del seu consell assessor Pilar Rahola i Helena Rakòsnik (la dona d’Artur Mas) en ple procés i que va criticar els CDRs per posar llaços grocs a les seves propietats, és investigada per l’Audiència Nacional espanyola.

La investigació sospesa la possibilitat que Tous omplia les joies amb material no metàl·lic, una pràctica prohibida per la legislació actual. El desembre passat, la Fiscalia espanyola instava iniciar la investigació després d’una denúncia de l’associació de consumidors Consujoya perquè considera que hi ha indicis de la comissió de diversos delictes per part de la firma catalana, entre els quals hi hauria els d’estafa continuada, falsedat documental, publicitat enganyosa i corrupció en els negocis segons Vozpopuli.

Publicitat

A mitjans del 2019, Consujoya va detectar que diverses peces de Tous venudes com si fossin d’or de 18 o 24 quirats o de plata de primera llei estaven farcides amb un material no metàl·lic.

La Llei d’objectes fabricats amb metalls preciosos estableix que “en els objectes d’or i de plata que s’exposin al públic per la seva comercialització es farà constar de manera explícita la ‘llei’ de l’aliatge, sota les expressions ‘or de primera llei’, ‘or de segona llei’, ‘argent de primera llei’ i ‘argent de segona llei”.

Ara, Tous haurà de defensar-se per a no devaluar la seva marca, amb cert reconeixement internacional com a entitat de productes de luxe.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut