Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

Impulso Ciudadano busca més les pessigolles denunciant “discriminació” del castellà al web de la Generalitat

|

- Publicitat -

Impulso Ciudadano denuncia “discriminació” del castellà i l’aranès en pàgines web de la Generalitat i el Parlament. En un informe sobre espais institucionals d’internet amb el domini .cat, l’entitat assenyala “nombrosos incompliments” de la llei 11/2007 d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics i de l’article 14 de la Constitució espanyola. Segons l’informe, “la ignorància, el maltractament i la desconsideració cap al castellà i l’aranès és constant en els aparadors institucionals d’internet, afectament guies, normes, serveis i tràmits fonamentals per a la ciutadania”.

Publicitat

L’entitat veu “irregularitats” en pàgines web que fan referència a intervencions del president de la Generalitat, l’activitat ordinària del Parlament, la inscripció d’un menor a La Meva Salut, incidències de la covid a les escoles, la normativa de seguretat viària, l’impost de transmissions patrimonials i persones en situació de pobresa energètica, entre altres.

A més, segons Impulso Ciudadano, la navegació en castellà dels portals de la Generalitat “pateix continuades apagades”. I afegeixen que les institucions utilitzen l’opció del google translate, el traductor automàtic, com una “coartada”.

Impulso Ciudadano enviarà l’informe al Defensor del Poble, el Síndic de Greuges, la secretaria general de política lingüística, el president de la Generalitat, la presidenta del Parlament i el director de la RAE i de l’Institut Cervantes, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut