Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

[Imatge] Troben un tauró de 2 mestres a la costa de Segur de Calafell

L’animal ha aparegut ja mort a les xarxes d’uns pescadors de la zona

Redacció 06/05/2020

L’estat d’alarma i la disminució de tràfic al mar ha propiciat escenes bucòliques marítimes com la de poder observar dofins des de diferents punts de la costa catalana. Però també ha fet que altres animals amb menys glamur s’hi aproximin.

És el cas d’aquest tauró de dos metres d’una espècie poc vista a les ostres aigües. I és que a l’hora de recollir les xarxes, els pescadors de Calafell que van arribar a port de Segur ahir al matí van veure com entre les malles hi havia un gran exemplar de tauró.

L’esqual, una femella, ja va ser capturat mort segons explica el Diari de Tarragona. El van treure a l’alçada d’on acostumen a col·locar-se a l’estiu les línies de boies que delimiten la zona de bany, on hi ha entre tres i cinc metres de profunditat i a 300 metres de la costa. L’exemplar, d’uns 2 metres de llarg va ser retirat de la mar.

L’aparició de l’exemplar sorprès perquè és d’una espècie poc habitual. Els especialistes assenyalen que seria un Solraig o fins i tot podria tractar-se d’un Marraix. En tots dos casos són espècies protegides en estar en perill d’extinció.

Un marraix trobat a Segur de Calafell | Canal Calafell