Dissabte, 6 de març de 2021 - Edició 954
La República

Ibrahim i Charaf, en llibertat després que ni la justícia espanyola pugui sostenir el fals relat policial

Escàndol: Els dos gironins independentistes innocents s’han passat 9 mesos a presó per protestar contra la sentència del TS que condemnava els presos polítics

Gerard Sesé
Gerard Sesé 22/07/2020
Parlaments d'Òmnium, ANC i la plataforma de suport a l'Ibrahim i en Charaf, els dos joves jutjats pels distrubis postsentència a Girona, el 30 de juny del 2020 (horitzontal)

La repressió espanyola contra la democràcia i l’independentisme ha tingut petja en dos joves més innocents que han tastat de primera mà la virulència de l’Estat per protegir-se i contra el dissident.

Ibrahim i Charaf han quedat en llibertat i absolts. Ells són els dos joves jutjats per les protestes a Girona contra la sentència durant la nit del 16 al 17 d’octubre. La Fiscalia i la Generalitat demanaven penes de presó emparant-se en el relat policial dels Mossos d’Esquadra que asseguraven que els nois havien llançat pedres contra una furgoneta de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) del cos català.

L’audiència de Girona ho ha descartat per falta de proves. El jutge conclou que només un mosso afirma identificar-los a distància i que en el context caòtic del moment això no és suficient per condemnar. Malgrat això, s’han passat 9 mesos en presó preventiva.