Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

“Ho tornaríem a fer”: nova campanya per empaperar els carrers

Nova campanya des de les xarxes que pretén mobilitzar els ciutadans. En aquest cas, la idea és mantenir viu l’esperit de l’1-O i es convida a la gent a penjar […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 11/02/2019

Nova campanya des de les xarxes que pretén mobilitzar els ciutadans. En aquest cas, la idea és mantenir viu l’esperit de l’1-O i es convida a la gent a penjar cartells amb l’eslògan “Ho tornaríem a fer“.

Des de la iniciativa proposen que la gent s’organitzi per municipis i surti “empaperar els carrers de llibertat!”. Asseguren que “la resistència col·lectiva és imparable” i que el seu mètode és una manera de protesta invisibilitat fàcil: “descarregues el cartell, l’imprimeixes, l’enganxes, t’hi fas una foto i la fas córrer”.

Demanen que s’omplin les parets i es comparteixi l’acció amb el hasthag #HoTornariemAFer“, ja que “ens jutgen a tots i totes, jutgen a un poble”.

Universitats per la República, també es mobilitza

Els universitaris també es preparen de cara el judici al procés: “No és un judici, és una vergonya” és el manifest impulsat per Universitats per la República que ha estat subscrit per diferents entitats juvenils que denuncien que “no hi ha indults possibles” i que no acceptaran “cap sentència injusta fins que aconseguim la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats”.

Núria Marín, portaveu d’Universitats per la República, ha denunciat que “ens estan jutjant a tots” i que “amb la sentència s’obrirà un nou escenari inadmissible”. Per això, considera que “cal generar un punt d’inflexió amb una mobilització massiva i interrompuda”.

Els estudiants també han anunciat que se sumaran a les mobilitzacions unitàries i que estan organitzant un acte a la Universitat Autònoma pel proper 14 de març.

Les entitats signants són les següents: Sindicats d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Jovent Republicà, Associació d’Estudiants Progressites (AEP), Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), Arran, La Forja, Front Nacional d’Estudiants de Catalunya, Eina i Pagesia Jove per la República.