Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Espanya no dona suport a la sol·licitud davant l’OMC per suprimir les patents sobre les vacunes de la COVID-19

Campanya de recollida de signatures: “La vacuna no ha de ser un negoci”

Redacció 05/12/2020

Ara com ara, Espanya no està donant suport a la sol·licitud davant l’Organització Mundial de Comerç (OMC) per suprimir les patents sobre les vacunes de la COVID-19 mentre duri la pandèmia. És un fet contradictori i impropi, ja que el Govern espanyol va expressar que els productes mèdics per lluitar contra el coronavirus s’han de tractar com a béns públics mundials i per això, des de Metges sense fronteres, s’ha iniciat una recollida de signatures per a entregar-les a Pedro Sánchez sota el lema “NO al negoci de la vacuna de la COVID-19”.

Sense suprimir les actuals patents, les vacunes no seran barates i no podran arribar a tothom. Sense donar suport a aquest pas fonamental, no hi haurà garantia que la tan necessitada vacuna arribi a cada persona en tot el món, sigui on sigui. Fins ara, ni més ni menys que 100 països ja donen suport a aquesta petició.

La campanya s’explica: “Amb el teu suport i el de la quantitat més gran de persones que, com Metges Sense Fronteres, creiem que la pandèmia no ha de ser un negoci, podem canviar les coses. Podem aconseguir que el Govern espanyol doni suport aquesta sol·licitud. Podem aconseguir que tant la UE com altres països canviïn de postura i compleixin amb el seu deure. Està a les seves mans evitar que les farmacèutiques anteposin els seus beneficis a la salut de les persones. Perquè la salut no és un negoci, és un dret universal. I perquè la vida de les persones és sempre el més important.”  Ara, en plena pandèmia de COVID-19, també. SIGNATURES