Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Escuela de Todos torna de demostrar el seu odi per la diversitat lingüística 

|

- Publicitat -

L’agrupació espanyolista Escuela de Todos ha reclamat fixar el castellà com a llengua vehicular d’ensenyament a totes les comunitats autònomes de l’estat espanyol. En el marc d’unes jornades que s’han celebrat a la ciutat d’Alacant, ha demanat als representants polítics i socials que treballin per aprovar reformes legislatives que “harmonitzin el model lingüístic del sistema educatiu espanyol”.

Publicitat

Des de l’organització han carregat contra “l’exacerbada política identitària per part d’algunes administracions autonòmiques ha conduït a la reculada i a l’exclusió de l’espanyol com a llengua vehicular en l’ensenyament”. I és que malgrat la castellanització de totes les comunitats plurilingües, Escuela de Todos creu que l’espanyol necessita més protecció.

Així mateix, considera que el castellà ha de ser la llengua d’acollida per als estudiants de llengua estrangera, i defensa que el sistema educatiu ha de garantir l’ensenyament en la “llengua materna” per aquells alumnes amb necessitats específiques. “Les institucions han d’estudiar les conseqüències que té l’escolarització en models educatius bilingües o d’immersió lingüística per aquest alumnat”, ha insistit.

Finalment, Escuela de Todos ha apuntat que cal potenciar la inspecció d’Educació, “per garantir l’efectivitat de les competències que té l’Estat a tot el sistema” i ha subratllat la necessitat d’un Pacte Nacional per a l’Educació per a garantir “l’estabilitat, l’efectivitat i la igualtat del sistema educatiu a tot el territori nacional”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió