Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Es fa viral un vídeo de TV3 del 1985 per la defensa del català d’una presentadora

L’escàndol de la sèrie ‘Drama’ per l’ínfim ús del català segueix portant cua

Redacció 30/06/2020

La televisió pública catalana presentava la nova sèrie “Drama” com una producció per “apropar-se a la generació Z” és a dir, els actuals adolescents. Un autèntic ‘drama’ doncs, veure que es considera que l’ús del castellà els resultarà més atractiu, contradient la realitat: justament ara el català gaudeix d’una gran salut a les xarxes socials més usades pels joves com per exemple TikTok, on “s’ha posat de moda”.

El líder de la banda de música Obeses, Arnau Tordera, ha recuperat un vídeo de TV3, que ben ràpidament s’ha fet viral, on es pot veure un fragment d’un programa de l’any 1985. S’hi pot veure una presentadora de la cadena pública atenent una trucada de telèfon. La dona, però, assegura que no entén el català i que vol mantenir la conversa en castellà.

La presentadora, Cristina Fabregat Biúrrun, convida a la teleespectadora que faci un curs de català que ofereix el consorci per la normalització lingüística i que torni a trucar al cap d’uns mesos. Segurament, l’única manera per aconseguir normalitzar l’ús de la nostra llengua i fer que els altres l’aprenguin. El vídeo ha estat molt aplaudit a les xarxes i ha deixat encara més en evidència l’estrena de “Drama”.