Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Enrabiada a Argentina: Bategen la ‘Copa Libertadores’ com la ‘Copa Conquistadores’ per jugar-se la final a Madrid

Els argentins són benvinguts per a jugar una final al camp del Reial Madrid, el Santiago Bernabéu. No pas el Barça, que no ha pogut disputar les últimes finals de […]

Gerard Sesé 30/11/2018
Florentino Pérez, president del Reial Madrid

Els argentins són benvinguts per a jugar una final al camp del Reial Madrid, el Santiago Bernabéu. No pas el Barça, que no ha pogut disputar les últimes finals de la Copa al camp de l’etern rival, que sempre hi ha trobat una excusa. En l’última ocasió, unes obres misterioses a uns lavabos.

A més, Florentino Pérez, president del club Blanc, va criticar durament les intencions de Barça i Girona de disputar un partit de la lliga espanyola a Miami, un ‘bolo’ que engrandia les butxaques dels dos equips catalans i que, a més, era una oportunitat per a l’independentisme de tenir veu a una de les potències mundials.

Malgrat tot, s’ha confirmat que la final de la Copa Libertadores (el que seria la Champions de Sud-amèrica) es jugarà a Madrid. I és així després dels aldarulls a Buenos Aires quan s’anava a disputar el partit de tornada de la final, amb jugadors ferits i tot, ha fet impossible que es jugui en territori argentí.

Una decisió que no ha agradat gens als argentins. Fins i tot, la premsa esportiva ha mostrat l’enuig. El popular diari esportiu Olé a la seva portada ha titulat ‘Joder’ una paraula que relacionen amb Espanya. A més, han rebatejat la Copa Libertadores com la ‘Copa Conquistadores’ en clara referència a l’holocaust i posterior conquesta d’Espanya a les terres sud-americanes.