Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El vicepresident del CCN esclata per les medalles als policies per pegar independentistes: “Ara els denunciaré per donar-me una pallissa”

El ministeri de l’Interior condecora els antidisturbis que van exercir la repressió policial després de la sentència del judici farsa

Gerard Sesé 26/01/2020

Tal com us explicàvem ahir, el Ministeri de l’Interior espanyol, en mans de l’exjutge Fernando Grande-Marlaska, ha fet públic que el pròxim dijous condecorarà a 320 agents antidisturbis de la policia espanyola que van actuar contra les protestes catalanes un cop es va fer pública la venjança en forma de sentència contra els líders independentistes després del judici farsa al Tribunal Supremo.

Davant d’aquesta sorprenent decisió que posa bastons a les rodes al diàleg futur, el vicepresident del Cercle Català de Negocis, David Fernández, ha esclatat i ha explicat que després de conèixer aquestes medalles (algunes amb pensió econòmica) denunciarà la policia espanyola.

Fernández, que també és membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea, ha explicat que els condecorats li van donar una “pallissa per la cara” el mateix 14 a la nit, dia que es va fer pública la sentència, a la Via Laietana. A més, narra que la violència policial va ser gratuïta perquè en aquell moment “tot era calma”.

Fernàndez explica que “anava a passar de puntetes” sobre aques tema però ara ho té clar: “dilluns els denunciaré, ja tinc material gràfic”.