Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Gobierno del diàleg condecorarà 320 antidisturbis que han actuat contra independentistes

|

- Publicitat -

El Ministeri de l’Interior espanyol, en mans de l’exjutge Fernando Grande-Marlaska, ha fet públic que dijous que ve condecorarà a 320 agents antidisturbis de la policia espanyola que van actuar contra les protestes catalanes un cop es va fer pública la venjança en forma de sentència contra els líders independentistes després del judici farsa al Tribunal Supremo.

Els representants de les associacions i sindicats policials feia mesos que reivindicaven algun tipus de reconeixement i demanaven, a més, que s’aclarís quants policies serien condecorats i si el premi suposava una recompensa econòmica.

Publicitat

Aquest divendres, tal com expliquen diferents mitjans des de la Meseta, la Dirección General de Policía ha confirmat als sindicats que es lliuraran 320 medalles, de les quals quatre comportaran algun tipus de pensió. Fins i tot, també seran distingits 2 Antiavalots que van resultar “ferits” a Madrid durant una protesta contra la decisió del TS. La resta de policies rebran medalles que tindran impacte favorable en els seus expedients, però no implicaran beneficis econòmics.

Condecorar al repressor i incentivar-lo perquè en un futur segueixi exercint violència contra manifestants pacífics i amb un ideal legítim és el que està fent el Gobierno de Pedro Sánchez quan encara no fa ni un més que ha començat. Tota una declaració d’intencions de cara al possible diàleg que es pugui produir entre el Govern de la Generalitat i la Moncloa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut