Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El Gobierno del diàleg condecorarà 320 antidisturbis que han actuat contra independentistes

Algunes de les medalles que entregarà el ministre Grande-Marlaska, fins i tot, suposen una compensació econòmica en forma de pensió

Redacció 25/01/2020
Fernando Grande - Marlaska, ministre d'Interior / Gobierno

El Ministeri de l’Interior espanyol, en mans de l’exjutge Fernando Grande-Marlaska, ha fet públic que dijous que ve condecorarà a 320 agents antidisturbis de la policia espanyola que van actuar contra les protestes catalanes un cop es va fer pública la venjança en forma de sentència contra els líders independentistes després del judici farsa al Tribunal Supremo.

Els representants de les associacions i sindicats policials feia mesos que reivindicaven algun tipus de reconeixement i demanaven, a més, que s’aclarís quants policies serien condecorats i si el premi suposava una recompensa econòmica.

Aquest divendres, tal com expliquen diferents mitjans des de la Meseta, la Dirección General de Policía ha confirmat als sindicats que es lliuraran 320 medalles, de les quals quatre comportaran algun tipus de pensió. Fins i tot, també seran distingits 2 Antiavalots que van resultar “ferits” a Madrid durant una protesta contra la decisió del TS. La resta de policies rebran medalles que tindran impacte favorable en els seus expedients, però no implicaran beneficis econòmics.

Condecorar al repressor i incentivar-lo perquè en un futur segueixi exercint violència contra manifestants pacífics i amb un ideal legítim és el que està fent el Gobierno de Pedro Sánchez quan encara no fa ni un més que ha començat. Tota una declaració d’intencions de cara al possible diàleg que es pugui produir entre el Govern de la Generalitat i la Moncloa.