Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El Síndic de Greuges deixa per terra la imatge del digital ElNacional.cat

EnBlau, la secció frívola, sensacionalista i pescaclics del diari de José Antich queda molt qüestionada per aquesta resolució del defensor del poble català

Redacció 08/10/2020

El diari digital català ElNacional deu bona part de les seves visites i clics a la secció de successos ElCaso i a la sensacionalista, frívola i del cor anomenada EnBlau.

Aquesta última secció del diari de José Antich ha estat sovint criticada per l’afany de pescar clics a canvi de titulars massa cridaners i per mantenir un to sensacionalista i poc rigorós dirigit a famosos, polítics, esportistes, periodistes i personatges del cor. Unes publicacions que, a més, solen oferir textos que voregen el masclisme, l’homofòbia i el mal gust.

Unes apreciacions que ara ja tenen un caràcter oficial després de la posició de Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, en una resolució sobre el digital català després d’una petició de revisió d’un ciutadà. El defensor del poble català reconeix oficialment el tracte vexatori i masclista dels articles d’EnBlau, fins i tot, ha requerit al seu director José Antich posar-hi fi en virtut de la Llei 17/2015.