Divendres, 9 de desembre de 2022 - Edició 1597
La República

El govern del PSOE admet tractes de favor a la Infanta Cristina quan visita Urdangarín

Un secret a veus que el Gobierno de Pedro Sánchez s’ha vist obligat a confirmar. El Ministeri de l’Interior a respost a un senador d’En Comú Podem que la Infanta […]

Gerard Sesé 28/10/2018
Iñaki Urdangarin / ACN

Un secret a veus que el Gobierno de Pedro Sánchez s’ha vist obligat a confirmar. El Ministeri de l’Interior a respost a un senador d’En Comú Podem que la Infanta Cristina gaudeix d’un tracte a favor per a visitar Iñali Urdangarín, condemnat a presó pel cas “Noos”.

D’una banda, la filla de Juan Carlos I té permís especial per accedir en cotxe -sempre ho fa amb un vehicle els vidres tintats per impedir ser vista- fins al pàrquing de la presó de Brieva. Un cop a dins, a diferència dels altres familiars de presos, no ha d’esperar per veure el seu marit a la sala on esperen el seu torn els familiars de les preses d’aquest centre penitenciari de dones a Àvila.

Excuses de mal pagador

Segons explica El Mundo, des d’Interior es recalca que això no suposa ‘tracte de favor’ a la filla dels Reis emèrits, sinó que es tracta de mesures habituals en el protocol penitenciari per a preservar certs drets fonamentals dels reclusos o evitar “manifestacions ofensives o possibles incidents amb altres comunicants”.