Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

El general sortint de l’exèrcit espanyol arenga els militars a donar-ho tot per defensar Espanya i el rei

El seu substitut, hauria pogut entrar a l’acadèmia durant el franquisme

Redacció 16/01/2020
L'ex JEMAD, el General Fernando Alejandre

El fins ara Jefe del Estado Mayor de la Defensa (JEMAD) s’ha acomiadat dels militars amb una arenga ultranacionalista espanyola que recordava temps passats i ha instat al cos a defensar el Rei i la Patria en el seu diari laboral.

“Ante tot España, sobre todo España, siempre España”, escriu Fernando Alejandre en la missiva de comiat després de ser destituït en el Consell de Ministres per al seu suport pel general de l’Exèrcit de l’Aire Miguel Ángel Vilarroya.

Així mateix, demana a totes les Forces Armades que donin suport “amb la mateixa il·lusió i lleialtat” al seu successor: “Y dejadme que os exhorte a seguir defendiendo a su Majestad el Rey y a vuestra Patria”.

I qui és el nou JEMAD? Miguel Ángel Villarroya Vilalta, un veterà pilot tarragoní que va aconseguir el despatx de Tinent l’any 1980. Així doncs, és molt possible que Villarroya entrés a l’Acadèmia i a les forces armades el 1975, encara amb el dictador Franco viu. Aquesta és la reflexió que es fa el diputat de Bildu John Iñarritu.