Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El bisbe de Mallorca es vacuna irregularment dies després de demanar seguir els protocols

Sebastià Taltavull va rebre la dosi el cinc de gener sense ser resident ni treballador sanitari, i ho intenta dissimular: “Em van incloure a la llista”

Redacció
Redacció 25/01/2021

Ja hi ha innumerables exemples de persones que, malgrat no formar part de l’ordre preferent, s’ho han empescat per vacunar-se abans d’hora del coronavirus. A banda dels escàndols polítics, que han tacat pràcticament tots els partits, s’ha revelat un nou cas, aquest cop, per part del bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

Taltavull va rebre la primera dosi de la vacuna de Pfizer el 5 de gener, i així ho ha admès al diari Última Hora. Va ser vacunat a la residència Sant Pee i Sant Bernat de Palma, de sacerdots jubilats, malgrat no residir-hi ni treballar-hi com a personal sanitari. L’excusa del vaccinat tampoc acaba de convèncer.

“Em van incloure a la relació de persones a vacunar”, ha declarat, per després adornar-ho amb una excusa encara més ridícula: “El Papa Francesc ens va instar a tots a vacunar-nos per evitar la propagació, així que quan vaig ser inclòs a la llista, no vaig posar cap objecció i vaig actuar de bona fe per donar exemple”. A més, aquesta confessió arriba dies després que el mateix Taltavull defensés “l’austeritat, la renúncia, el confinament i el retall dels horaris perquè altres puguin tenir una oportunitat”.

De nou, ens trobem en un xoc moral: Vaccinar-se perquè t’ho proposen o fer el gest de cedir la vacuna a qui realment toca?