Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Eivissa prepara un inquietant pla d’infiltracions de turistes estrangers per combatre les festes il·legals

Una colla de joves s’infiltraran a les festes per tal d’avisar les autoritats amb l’objectiu d’evitar la propagació del virus durant l’època de vacances d’estiu

Redacció
Redacció 04/08/2021
Pla mig d'un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou. Foto del 23 de juny de 2021 (Horitzontal).

Eivissa contractarà turistes estrangers perquè s’infiltrin en festes il·legals i avisin les autoritats. Principalment, el programa busca gent jove, entre 30 i 40 anys per posar en marxa aquesta prova pilot, amb l’objectiu d’anticipar-se a aquestes festes que bàsicament tenen la finalitat de substituir l’oci nocturn, tancat des de fa més d’un any. A canvi de col·laborar amb les autoritats, els joves rebran un sou.

La Vanguardia explica que els joves s’infiltraran sense que els organitzadors sàpiguen que són espies de les autoritats, per intentar que la policia arribi abans que comencin les festes i així evitar la propagació innecessària del virus. Des que va començar la pandèmia, i amb els locals d’oci nocturn tancats, ara les festes es duen a terme en espais privats on la policia no té accés. És per això que el Consell d’Eivissa contractarà infiltrats perquè avisin la policia en lloc de recórrer-hi directament. Aquesta peculiar mesura començarà d’aquí a uns dies amb l’objectiu de tenir més control pels contagis que es puguin produir especialment en l’època de vacances d’estiu.