Divendres, 28 de gener de 2022 - Edició 1281
La República

Dicten ordre de recerca i ingrés a presó per a un dels tres violadors d’una jove a Sant Boi

El tribunal considera que el sentenciat està en risc de fuga després que no hagi comparegut a una vista

Agències 13/01/2022

L’Audiència de Barcelona ha dictat aquest dijous una ordre de recerca i captura i ingrés a presó per a un dels tres condemnats a 20 anys per la violació en grup d’una noia a Sant Boi de Llobregat el 2018. El tribunal ha considerat que el sentenciat, fins ara en llibertat provisional, està en risc de fuga, “no només per l’elevada pena de presó imposada”, sinó per la “conducta” del condemnat de posar-se fora de l’abast del tribunal i no comparèixer aquest matí a una vista.

Els altres dos sentenciats sí que s’hi han presentat i el magistrat resoldrà en el pròxim dies sobre la seva situació, després que fossin condemnats el passat desembre a 20 anys de presó. L’Audiència de Barcelona considera tots tres condemnats culpables de la seva violació individual i cooperadors de la resta d’agressions sexuals comeses pels altres membres del grup.

Els fets van passar el 19 de maig de 2018 a la sortida de la discoteca Be Disco, al polígon del Pla de Molins de Rei, poc abans de les 6 de la matinada. La noia va denunciar que un grup d’homes la van abordar i la van tancar en el maleter d’un cotxe. Després, la van agredir sexualment. Els agressors van abandonar la víctima a l’aparcament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Boi de Llobregat.

La sentència condemna cadascun dels tres autors a una pena de 8 anys de presó pel delicte d’agressió sexuals i a dues penes de 6 anys cadascuna pel delicte de cooperador necessari d’un delicte d’agressió sexual. També hauran de pagar 45.360 euros a la víctima per les lesions i els danys morals, i no podran acostar-s’hi ni comunicar-s’hi durant tres anys després de sortir de presó. Igualment, se’ls imposa la llibertat vigilada durant cinc anys després de sortir de presó.