Edició 2151

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 15 de juny del 2024
Edició 2151

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 15 de juny del 2024

Denuncien la nul·la veracitat de les enquestes telefòniques electorals

|

- Publicitat -

Si la pandèmia no ho capgira, el 14 de febrer del 2021 Catalunya viurà unes noves eleccions nacionals. Com no pot ser d’una altra manera, són moments de molta feina per a les empreses que es dediquen a oferir dades demoscòpiques, de comportament polític i intenció de vot.

Publicitat

Tot i això, diferents usuaris a les xarxes han denunciat les males arts, les maneres errònies o, fins i tot, la conducció de les respostes que es produeixen a les enquestes electorals per telèfon.

Els últims dies, diferents ciutadans a través del món 2.0, han coincidit a Twitter explicant les seves experiències similars a l’hora de respondre les trucades per a contestar enquestes telefòniques.

Alguns denuncien que se’ls exclouen algunes respostes, concretament partits polítics, d’altres que se’ls insisteix per alguna opció política o d’altres que expliquen que el partit que volien votar quedava dins de l’opció “otros”. Fins i tot, hi ha una persona que explica que es va posar a riure després d’una pregunta conjuntament amb l’enquestador. Un altre afirma haver treballat en alguna d’aquestes empreses i assegura que “no es creu res”.

I no descobrim la sopa d’all si diem que moltes vegades les enquestes no l’encerten. De fet, per a aquests comicis catalans es calcula que els ciutadans indecisos representen un percentatge molt elevat en les mostres, fet que distorsiona encara més el resultat final.

Sortirem de dubtes, si la covid-19 ho permet, el 14-F.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut