Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

‘Defensem la terra, llaurem el futur’: La plataforma Aturem Hard Rock convoca una manifestació el 18 de juny contra el projecte

La plataforma està determinada a aturar el controvertit projecte a través de la mobilització popular

|

- Publicitat -

La plataforma Aturem Hard Rock ha convocat una manifestació per al pròxim 18 de juny per tornar a mostrar el seu rebuig al macroprojecte i demanar la seva paralització definitiva. La protesta es farà tres dies abans de la Comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona on previsiblement s’aprovarà el Pla Director Urbanístic (PDU) que ha de permetre desencallar el projecte.

Publicitat

L’acord de pressupostos entre ERC i PSC estableix que l’aprovació del PDU s’ha de fer en el primer semestre d’enguany. El portaveu de la plataforma, Eloi Redón, ha apuntat que per entrar dins el termini establert, s’hauria d’aprovar en la comissió del 21 de juny, tot i que no consta en l’ordre del dia. “Per tant, seria just després de les municipals, ara mateix sembla que ningú es vol mullar“, ha etzibat.

Defensem la terra, llaurem el futur

La mobilització arrencarà a les dotze del migdia des del passeig de les Palmeres de Tarragona i es dirigirà cap a la part Baixa de la ciutat per culminar-la davant de l’edifici on se celebren les comissions d’urbanisme del Camp de Tarragona.

Amb el lema ‘Defensem la terra, llaurem el futur’, la plataforma s’uneix amb altres organitzacions d’arreu del país per defensar un “model econòmic totalment diferent” respecte al que representa el controvertit macrocomplex Hard Rock.

Pel que fa a l’informe desfavorable del Departament d’Acció Climàtica, que indicava que el PDU no complia amb els requisits mínims ambientals, Redón ha explicat que no han rebut cap “informació contrària” que els indiqui que s’han resolt les “exigències” del Departament. “Encara falten cinc o sis informes sectorials per aprovar aquest PDU”, ha afegit.

Alhora, ha destacat que fa uns mesos van fer públic que el promotor del projecte figura als ‘papers paradise’. “James F. Allen, la persona amb qui ha estat negociant el Govern, és un defraudador fiscal, a més, estem trobant moltíssima informació tant de la llicència del casino com del mateix PDU que compromet la Generalitat”, ha assenyalat.

Per tot plegat, des de la plataforma asseguren que aconseguiran aturar el projecte a través de la mobilització “popular” i la feina que fan des de l’entitat i els moviments socials.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió