Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Convocada una concentració de rebuig als feminicidis a plaça Sant Jaume: “Ni una més ni una menys”

#EnsVolemVives: La concentració començarà a les 19 h a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Carme Garau 02/01/2023
Símbol feminista. Imatge d'Anja Bauermann / Unsplash

El 2022 ha acabat amb xifres esfereïdores de violència masclista. Tanmateix, no són simples xifres o percentatges; es tracta de milers de dones que pateixen dia a dia diferents formes violència, algunes amb resultats fatídics com són els feminicidis. El rebuig social n’és clau per acabar amb el silenci còmplice i avançar cap a l’erradicació de totes les formes de violència contra les dones.

Per això, Ca la Dona i Novembre Feminista han convocat una concentració sota el lema “Ni una menys ni una més” aquest dilluns 2 de gener per mostrar la ràbia i el rebuig a tots els feminicidis que han repuntat durant les darreres hores de 2022. La convocatòria és a les 19 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona. “Fem una crida a l’autoorganització feminista i assenyalem el patriarcat com a màxim responsable d’aquests crims”, afirmen des del compte de Twitter de Novembre Feminista.

Organitzacions com UGT, Arran i la CUP ja s’han fet ressò de la convocatòria. La formació anticapitalista xifra en 27 els feminicidis als Països Catalans en 2022 i recorda que aquest 2023 “el comptador no comença a zero”. “Davant l’auge de discursos i pràctiques reaccionàries i antifeministes no podem fer ni una passa enrere”, afegeix el jovent d’Arran.

Des de La República volem recordar que el telèfon d’atenció a les violències masclistes és el 900 900 120 i el correu electrònic 900900120@gencat.cat. És gratuït, confidencial i ofereix atenció directa les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.