Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

Condemnada per agredir una noia en saber que es donava de baixa d’un partit comunista

“Claudicadora, tens consciència de classe, t’arruïnaré la vida!”

Redacció
Redacció 26/08/2020

Sovint els extrems es toquen i aquest n’és un bon exemple. Parlem d’uns malaguanayts fts que van passar l’any passat a València ciutat.

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha confirmat la multa de 720 euros per un delicte lleu de lesions i amenaces a una universitària que el 17 d’abril de 2019 va agredir una companya que havia decidit abandonar el Partit Marxista Leninista de reconstrucció Comunista, al qual les dues en formaven part.

Segons explica el diari LasProvincias, la sentència relata que l’agressió es va produir a les portes de la Facultat de Geografia i Història de València. La víctima havia deixat de pertànyer a aquesta organització política “mostrant-ne una opinió crítica”. Quan va arribar als voltants de la facultat, l’agressora va començar a cridar-li, recriminant-li la seva decisió. A continuació, després empènyer-li va propinar un mastegot tot “claudicadora, tens consciència de classe, t’arruïnaré la vida!”

El jutjat va condemnar en primera instància a l’agressora per dos delictes lleus de lesions i amenaces a la pena de dos mesos de multa. A més, l’agressora haurà d’indemnitzar a la seva excompanya de partit amb 62 euros i tindrà prohibit acostar-se a una distància inferior a 300 metres del seu domicili o lloc de treball o estudi, així com comunicar-se amb ella.