Diumenge, 22 de maig de 2022 - Edició 1396
La República

Comuniquen als Franco que la tomba on hi ha Carmen Polo no és de la seva propietat

Ensurt de mort a la família Franco. L’Ajuntament de Madrid, a través de l’Empresa Municipal de Servicios Funerarios y Cementerios de Madrid, ha notificat a la família Franco que la tomba […]

Gerard Sesé 06/11/2018
Cripta de Carmen Polo al cementiri de Mongorrubio

Ensurt de mort a la família Franco. L’Ajuntament de Madrid, a través de l’Empresa Municipal de Servicios Funerarios y Cementerios de Madrid, ha notificat a la família Franco que la tomba on està enterrada Carmen Polo al cementiri de Mingorrubio del Pardo és titularitat de Patrimonio Nacional i no de la família Franco. Segons Público, els descendents del dictador, de fet, no posseeixen ni un document que acrediti la propietat de la sepultura ni de la capella.

La mòmia del dictador no podrà estar al costat de la seva dona

Davant de no ser-ne titulars, el mòmia de Franco no podrà ser enterrada al costat de la seva dona, que va ser enterrada el 1988 a aquesta cripta després de la seva mort. Va ser, de fet, Patrimonio Nacional, amb Felipe González al Govern, qui va autoritzar la inhumació de Carmen Polo.

Però es que ni la la capella construïda sobre la tomba de Carmen Polo tampoc pertany a la família Franco. Va ser construïda per l’Ajuntament de Madrid amb diners públics durant la dictadura i la propietat d’aquest espai és del propi consistori.

La capella del cementiri de Mingorrubio es troba en aquests moments tancada “pel deteriorament del sostre de fusta”.