Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Burxen el director d’Informació de RTVE pels seus “fitxatges catalans”

Asseguren que Enric Hernández hauria nomenat persones de confiança per influir en els continguts “segons li vagi millor”

Redacció 15/10/2020
Enric Hernàndez, cap d'informatius de TVE

Diversos sindicats de RTVE protesten i es queixen del seu director d’Informació i Actualitat, Enric Hernández, que forma part de la cadena pública des de fa poc més d’un any.

Segons alguns treballadors als quals ha tingut accés el diari El Confidencial, “des que ocupa la direcció no ha fet més que realitzar canvis que ningú entén i que no tenen cap lògica”. El cas és que Hernández hauria nomenat persones de confiança per tenir un control complet sobre la informació política i influir en els continguts “segons li vagi millor”, denuncien els sindicats. Fins i tot asseguren que els seus fitxatges “catalans” intenten influenciar fàcilment en la informació donada, i “al mateix temps els fa un favor als seus amics”, uns amics els quals asseguren que “no tenen l’experiència necessària” com per influenciar tant el contingut dels programes de la cadena.

De fet, la cap de política al programa “Las Mañanas de la 1″, Iolanda Mármol, va ser denunciada pel Comitè d’Empresa de Madrid per “no guardar els procediments reglats en l’àmbit de RTVE”.

A més, a Hernández no li falten precedents, i no queda lluny el moment en el qual va decidir no emetre una entrevista a Oriol Junqueras, trucant ell mateix a Ràdio Nacional de Madrid.