Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

[Àudio] Dos Mossos amenacen una fotoperiodista per enregistrar el racisme d’alguns agents

La periodista del diari de Terrassa volia demostrar l’estratègia dels Mossos per aturar i controlar només els joves marroquins buscant irregularitats administratives

Redacció 08/07/2021

El racisme segueix ben present als cossos policials, i també al català. No és cap secret que qualsevol patrulla de policia sempre sospita més de les persones estrangeres, en general d’origen marroquí o negres, per tal de buscar-los les pessigolles i controlar que tinguin els papers en regla. En aquest sentit, i tal com ha revelat el diari La Directa, la fotoperiodista del diari de Terrassa Mireia Comas, està documentant aquesta injustícia en un punt concret de la ciutat de Terrassa: el barri de Ca n’Anglada.

Després de fer algunes fotografies de com els agents antiavalots de l’ARRO identifiquen joves d’origen marroquí, dos dels agents li van ordenar que esborrés la fotografia, amb amenaça inclosa. Segons ha explicat ella mateixa a La Directa, va remarcar que treballava per un diari, en aquest cas el Diari de Terrassa, però els agents la van obligar a esborrar-la i a més, li van recordar que ja havia estat detinguda un cop per atemptat contra l’autoritat. El digital ha parlat amb l’advocada penalista, Laia Sierra, que assegura que la Llei de protecció de la seguretat ciutadana s’utilitza a conveniència per part de la policia per a poder abusar del poder autoritari.