Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Alemanya veta Espanya com a destí turístic per aquest estiu

|

- Publicitat -

Alemanya ja està advertint als seus ciutadans que aquest estiu no es podrà anar de vacances allà on es desitgi i posa d’exemple països als quals segur no s’hi podran desplaçar a l’estiu i cita directament Espanya, Grècia o Turquia a causa de l’epidèmia del nou coronavirus. “És més que improbable que es reprenguin amb celeritat els viatges turístics a Espanya, Grècia o Turquia”, ha indicat el comissionat de Turisme de Govern federal alemany, Thomas Bareiss, segons explica TeleCinco.

Publicitat

Cal tenir en compte que Alemanya aporta uns 11 milions de turistes a l’any a l’Estat espanyol, i que ja hi ha nerviosisme al país germànic per a tots aquells empresaris que tenen negocis, especialment a les Balears, així com els ciutadans amb segones residències. En aquesta notícia us explicàvem el despotisme d’aquest col·lectiu en exigir tornar a les Illes en una carta a Francina Armengol.

A Catalunya, el gremi d’establiments a primera línia de platja ja donaven per perduda la temporada i molts d’ells anunciaven que no obririen aquest estiu.

Amb tot plegat, el sector turístic europeu intentarà salvar la temporada d’estiu per sortir de la situació “molt greu” provocada per la Covid-19. En la majoria dels estats europeus, hotels, restaurants i botigues estan encara tancats per frenar l’expansió del virus, mentre aerolínies i creuers pateixen les restriccions en els viatges. “El problema és que en la majoria d’estats hi ha zero beneficis i no hi ha noves reserves. És la pitjor crisi que hem tingut des de fa anys”, assegura la cap d’afers públics de l’associació europea d’empreses hoteleres i de restauració Hotrec, Marta Machado. Un cop perduda la Setmana Santa, el sector mira ara l’estiu amb incertesa. “És un gran interrogant”, assenyala Machado.

Publicitat

Més notícies

Opinió