Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Així celebra i justifica el 18 de juliol la fundació Francisco Franco

Avui fa 83 anys del cop d’Estat sanguinari del militar espanyol

Gerard Sesé 18/07/2019
Juan Carlos I amb Francisco Franco, en una imatge d'arxiu

Avui fa 83 anys que la ultradreta espanyola va iniciar un cop d’Estat violent per acabar amb la segona República espanyola. La insurrecció faria esclatar la Guerra Civil espanyola durant 3 anys amb més mig milió de morts. L’any 1939 començava una dictadura falangista sanguinària i autoritària que duraria fins a la mort de Francisco Franco, vell al llit el 20 de novembre del 1975.

La Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF), legal i activa avui en dia a l’Estat espanyol i que es dedica a lloar la memòria del dictador i el seu llegat, avui està d’aniversari.

Una ideologia i línia de pensament que a països com Alemanya està penada però a Espanya no. La FNFF considera que el que va passar ara fa 83 anys és “la primera derrota del comunisme” i a més justifiquen “el Alzamiento” perquè durant la segona República espanyola asseguren que hi va haver més de 5.000 vagues, 18 estats de guerra i milers d’assassinats polítics. És a dir, van iniciar una guerra per posar ordre i pau.

Consideren que “no va ser un cop d’Estat” sinó que “va ser un alçament legítim” i publiquen diferents articles que versen sobre aquelles dates, que parlen de la “mentida” dels bebès robats o que recopilen missatges del dictador a l’inici de la Guerra.

Tot molt esperpèntic i legal. Ah, però els delinqüents són els presos polítics que van posar unes urnes perquè la gent votés. Marca Espanya.