Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Activitat policial per mesures Covid en parcs, platges i carreteres

Sancions per desplaçar-se sense ser bombolla, per festes sense mesures covid, per saltar-se el toc de queda, en una Setrmana Santa desbocada

Redacció 04/04/2021
Un agent desallotjant la platja en arribar el toc de queda

Els Mossos d’Esquadra i les policies municipals han intensificat la seva activitat per intentar controlar les activitats que surten del marc de les normes sobre la pandèmia, en una Setmana Santa en la qual la ciutadania s’ha deixat anar a la recerca del sol, la platja, la muntanya i les segones residències. Així les múltiples sancions imposades han estat per desplaçar-se sense ser bombolla, per festes sense mesures covid, per saltar-se el toc de queda… o una combinació de les anteriors.

En concret, al vespre de Dissabte Sant ja es portaven 1.264 denúncies per saltar-se el toc de queda durant les vacances i, a partir de mitja tarda de divendres i coincidint amb la sortida dels centres escolars, els Mossos també han aixecat 566 actes per desplaçaments on no es respectava la bombolla de convivència i també s’han sancionat 145 bars i restaurants fins a aquest dissabte, bàsicament per incomplir les restriccions d’aforament.

En una entrevista a RAC1, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper ha dit: “Es tracta d’un nivell baix d’infraccions, la proporció d’infractors és petita.”
“Estem a nivells de mobilitat prepandèmia i només un 6,2% inferior a la Setmana Santa del 2019”, ha reconegut Sàmper, que ha recordat a la ciutadania que tornar al confinament comarcal és una opció.

D’altra banda, el secretari de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, veu “probable” poder contenir la quarta onada del coronavirus a Catalunya sense haver de fer “passos enrere” en les mesures restrictives, per la qual cosa no especularà sobre la possibilitat de tornar al confinament comarcal, ja que ara com ara no és l'”escenari principal”. Ramentol així ho ha destacat també en una entrevista a Rac-1, en que ha subratllat que el compromís de la Generalitat és “no fer passos enrere”.