Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Absolts 7 militars acusats d’agredir dos homes en una baralla nocturna en un bar

Doble vara de mesurar, de nou, en la justícia espanyola. L’escàndol de les sentències contra els nois d’Altsasu és encara més demencial si el comparem amb la decisió de l’Audiència […]

Redacció 19/02/2019
Soldats rasos de l'Exèrcit Espanyol

Doble vara de mesurar, de nou, en la justícia espanyola. L’escàndol de les sentències contra els nois d’Altsasu és encara més demencial si el comparem amb la decisió de l’Audiència Provincial d’Osca que ha absolt set militars acusats d’agredir dos homes l’any 2014 a les portes d’un bar de Jaca, on va continuar una baralla que s’havia iniciat a l’interior del local.

Els fets van passar el 26 de gener de 2014, quan un grup de militars estaven desplaçats a Jaca per a la realització d’unes maniobres. De matinada van decidir anar a un bar del poble i allà set d’ells es van veure embolicats en una disputa amb dues persones més.

Segons relata la sentència, la baralla va iniciar-se als banys del local. Llavors l’amo, un policia municipal, va decidir desallotjar al bar les desenes de persones que hi havia per evitar més incidents.

Els dos denunciants, un policia local i un professor del municipi, asseguren que van ser agredits ja a l’exterior i un d’ells va ser increpat amb crits de “negre, moro i musulmà”. L’altre va anar a buscar ajuda a una comissaria de Policia propera.

No obstant això, la sentència sosté que les acusacions únicament se sustenten “en les manifestacions dels propis acusats, que no semblen suficients per desvirtuar la presumpció d’innocència”. I destaca la col·laboració mostrada pels militars un capità, un sergent primer i cinc soldats.

A més, l’Audiència apunta que tampoc es pot afirmar que algun acusat concret “arribés a proferir insults o descarregar cops”, davant del que dicta l’absolució dels set militars “davant els dubtes existents”.