Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Sitges estrenarà una pel·lícula sobre el pistolerisme a Barcelona

La pel·lícula de gàngsters La sombra de la ley de Dani de la Torre, director de El desconocido, s’estrenarà a la 51a edició del Festival de cinema de Sitges el […]

Redacció 11/09/2018
Fotograma de la pel·lícula 'La sombra de la ley' / ACN

La pel·lícula de gàngsters La sombra de la ley de Dani de la Torre, director de El desconocido, s’estrenarà a la 51a edició del Festival de cinema de Sitges el pròxim 5 d’octubre a la Secció Òrbita, sis dies abans que arribi als cinemes. Aquest thriller de suspens està protagonitzat per Luis Tosar Michelle Jenner, que són acompanyats per Ernesto Alterio, Vicente Romero, Manolo Solo, Paco Tous, Jaime Lorente, Adriana Torrebejano, Pep Tosar i Fredi Leis. En un comunicat de la productora, Dani de la Torre l’ha definit com una pel·lícula de gàngsters que “no s’havia fet abans a Espanya. Un film d’aventures i acció, però també amb cor”. Amb guió de Patxi Amezcua, s’inspira en fets reals i està ambientada en els anomenats “feliços anys 20”.

La pel·lícula se situa a l’any 1921 a l’estat espanyol que viu enfrontaments entre gàngsters i anarquistes. En aquest ambient tens, el policia Aníbal Uriarte és enviat a Barcelona per a col·laborar, amb la comissaria local, en la detenció dels culpables del robatori a un tren militar. Aníbal però haurà de bregar amb companys seus corruptes, amb el manipulador cap d’un cabaret i amb els seus propis sentiments quan coneix a una jove lluitadora anomenada Sara.

La sombra de la ley es una producció de Vaca Films, Atresmedia Cine i La Ley del Plomo A.I.E., en associació amb Sábado Películas, en coproducció amb Playtime Production, amb la participació d’Atresmedia, Movistar+, Canal Plus (França), Televisión de Galicia, Televisió de Catalunya. El film compta amb la col·laboració de la soprano Ainhoa Arteta que interpreta el tema central de la pel·lícula.