Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Serret reclama al PSC i Junts que deixin de “jugar” amb les delegacions exteriors “en funció dels interessos electorals”

De moment, hi ha un total de 20 delegacions aprovades, de les quals 13 estan ja operatives, mentre que 7 encara no, tot i que l’objectiu del Departament és engegar-les en els pròxims mesos

Redacció 26/01/2023
La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, al ple del Parlament Data de publicació: dimecres 23 de novembre del 2022, 10:59 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

Les delegacions exteriors del Departament d’Acció Exterior, liderat per la consellera Meritxell Serret, són un altre dels esculls de cara les negociacions i l’aprovació dels pressupostos. Mentre el PSC demana que no se n’obrin més, Junts mostra preocupació per la gestió de Serret, tot assegurant que no se n’obririen més, un fet que la consellera va desmentir, però que continua mantenint neguitosos els de Laura Borràs. Davant aquest panorama, Serret ha demanat als dos grups parlamentaris que deixin d’utilitzar les delegacions com a “moneda de canvi” en les negociacions, tot subratllant que no són una “joguina” que pugui fer-se servir en funció dels “interessos electorals” d’uns i altres.

“Vull fer una petició als dos grups perquè deixin d’utilitzar les delegacions, de jugar amb elles en funció dels interessos electorals i que no sigui una moneda de canvi per a determinades negociacions”, ha reclamat la consellera, segons recull l’ACN, a la vegada que ha lloat el paper que juguen aquestes oficines, “que formen part d’un gran acord de país i cal reforçar la seva presència”. De moment, hi ha un total de 20 delegacions aprovades, de les quals 13 estan ja operatives, mentre que 7 encara no, tot i que l’objectiu del Departament és engegar-les en els pròxims mesos.

Per la seva banda, el diputat del PSC David Pérez ha demanat a la consellera que digui si el Govern té la voluntat d’obrir més delegacions a banda de les 20 aprovades, tot al·legant estar en un “moment delicat pels pressupostos” i que “tots els grups parlamentaris hem de saber què volen fer amb els diners i tenim dret a saber-ho”. El socialista també ha retret a l’executiu que no dona “una resposta clara i contundent” sobre “què pensa fer” sobre el Consell per la República. Serret ha replicat que no diu res sobre aquesta organització perquè res té a veure amb el pla de l’executiu.