Sense dissimular: Espanya envia 3 jutges ultra unionistes al TEDH La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Sense dissimular: Espanya envia 3 jutges ultra unionistes al TEDH

El Ministeri de Justícia ha seleccionat els juristes Luis Jimena, Ana María Salinas, Susana Sanz i Antonio Vercher com a jutges ad hoc d’Espanya davant del Tribunal Europeu de Drets […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 06/04/2019
Luis Jimena, Ana Maria Salinas i Antonio Vercher

El Ministeri de Justícia ha seleccionat els juristes Luis Jimena, Ana María Salinas, Susana Sanz i Antonio Vercher com a jutges ad hoc d’Espanya davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Els nomenats completen la llista de fins a cinc juristes que podran ser designats pel president del tribunal per al coneixement d’un cas concret en els supòsits d’impediment, absència, inhibició o dispensa de la jutgessa titular espanyola, Blanca Lozano Cutanda, segons informa el Ministeri de Justícia.

D’aquests 4 jutges, tres han deixat una forta petja unionista a Internet:

  • Ana María Salines de Frías és catedràtica de Dret Internacional Públic, ha estat assessora jurídica de l’Oficina de Jurisconsulta del Consell d’Europa. El 20 de setembre del 2017, a pocs del referèndum va ser una de les signants de la “Declaración sobre la falta de fundamentación en el Derecho Internacional del referéndum de independencia que se pretende celebrar en Cataluña“. Els firmants explicaven que consideraven la declaració com una “obligació cívica” i amb 6 punts argumentaven perquè Catalunya no té dret a l’autodeterminació.
  • Antonio Vercher Noguera està destinat actualment al Tribunal Suprem com a fiscal de Sala de la Fiscalia Coordinadora de Medi Ambient i Urbanisme i està especialitzat en protecció del medi ambient, antiterrorisme i lluita contra la corrupció. Justament, va usar l’excusa del medi-ambient per a carregar durament i gratuïta contra els partits independentistes en un article on posava més opinió que no pas ciència. Sota el títol “Independentismo y medio ambiente” Vercher assegura que els partits independentistes no es preocupen per la salut del planeta com sí que ho fan els unionistes.
  • Luis Jimena Quesada, catedràtic de Dret Constitucional, ha estat magistrat substitut del Tribunal Superior de Justícia de València, membre i president del Comitè Europeu de Drets Socials, representant suplent del Consell d’Europa davant l’Agència de Drets Fonamentals de la UE i expert del Congrés de Poders Regionals i Locals del Consell d’Europa. També és el firmant d’un emètic article escrit per un dels fundadors de Ciudadanos, Francesc de Carreres, on “Cataluña: en defensa de la verdad” que és tot un missal ultranacionalista frit de la ràbia i frustració de l’unionisme espanyol després de l’1-O.

Relacionats