Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Senadors francesos obvien Borrell i reclamen la mediació de la UE entre Catalunya i l’Estat

|

- Publicitat -

Els senadors francesos que van signar un manifest pel “respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya” han reclamat aquest dimecres la mediació de la Unió Europea entre Catalunya i l’Estat per tal de “retrobar el camí del diàleg”. Després d’una reunió en la qual alguns d’ells s’han trobat amb el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, el senador del Partit Socialista Simon Sutour i el senador dels Republicans François Calvet han insistit en la necessitat que s’obri el diàleg entre el govern català i l’espanyol per trobar una solució a la qüestió catalana. “Posem tota la nostra força i voluntat perquè la Unió Europea exerceixi el seu rol i obri el diàleg”, ha dit Calvet. Al seu torn, Bosch ha exigit al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, “iniciar immediatament un procés de diàleg” i li ha retret no haver “fet res” durant el seu govern per trobar una “sortida democràtica al conflicte”.

Publicitat

Després d’una visita amb Bosch per la cambra alta francesa, Sutour ha mostrat la seva “preocupació com a ciutadà francès i europeu” perquè “dins de l’espai europeu no s’estigui respectant la democràcia, la llibertat i la capacitat dels pobles a expressar-se”.

 

Per la seva banda, Calvet ha destacat que el manifest dels senadors francesos va ser un “xoc formidable”, malgrat les “moltes pressions” que ha dit que han rebut per part de les autoritats espanyoles.

 

Segons el senador republicà, l’actuació policial de l’1-O “no està en l’ADN d’Europa ni de la democràcia”. “Els que estimem la democràcia lamentem que Europa no sigui capaç de fer respectar la convenció de drets humans”, ha conclòs Calvet.

 

Finalment, el conseller d’Acció Exterior ha instat Sánchez a “seguir el consell” dels senadors francesos, en el que ha estat una crida al diàleg i a la negociació política per trobar una “sortida democràtica al conflicte”. “És el moment de fer-ho”, ha insistit Bosch.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió