Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Se suspèn la fase experimental amb humans de la vacuna espanyola per a la COVID-19 per motius desconeguts

La vacuna liderada per Mariano Esteban i Juan García és la més avançada de les quatre investigacions espanyoles, però la fase d’experimentació en humans ha quedat suspesa per motius desconeguts. Esteban insisteix en què forma part de les tasques diàries d’un investigador

Redacció
Redacció 31/07/2021
Imatge de Mariano Esteban científic del Consejo Superior de Investigación Científica a càrrec de la vacuna espanyola més avançada

L’Agència Espanyola del Medicaments (AEMPS) ha suspès temporalment la fase d’assajos en persones de la investigació per desenvolupar la vacuna espanyola contra la COVID-19. Segons informacions que aporta El Español aquesta investigació no hauria rebut l’aprovació perquè en un dels simis a qui se li va aplicar la vacuna hauria tingut lesions pulmonars, tot i que el Consejo Superior de Investigaciones Científicas ha desmentit que aquest fos el motiu de l’anul·lació.

Tant el CSIC com l’Hospital La Paz havien realitzat els preparatius per cercar voluntaris per a les proves. Aquestes tasques han quedat paralitzades encara que no n’han transcendit els motius. La vacuna desenvolupada per Mariano Esteban i Juan García no hauria superat la fase, però els investigadors han afirmat que “encara no tenen una comunicació oficial”. Per tant, que en cas que fos així presentarien un seguit d’al·legacions.

Esteban ha tret ferro a l’assumpte mencionant que “les agències són molt estrictes a l’hora de demanar. Pels científics, això forma part de les nostres tasques diàries”. “No hi ha ni una sola sol·licitud que hagi avançat sense comentaris, la qual cosa és molt positiu. Les agències hi són per ajudar, no per crear problemes” ha conclòs.