Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

SCC obrirà una línia telefònica per als catalans que vegin els seus drets vulnerats per l’administració

SCC ha anunciat aquest divendres un acord de col·laboració amb el gabinet d’advocats Cremades i Calvo Sotelo que inclou obrir una línia telefònica perquè la ciutadania demani assessorament jurídic si […]

Redacció 31/08/2018
La roda de premsa de SCC / EP

SCC ha anunciat aquest divendres un acord de col·laboració amb el gabinet d’advocats Cremades i Calvo Sotelo que inclou obrir una línia telefònica perquè la ciutadania demani assessorament jurídic si veu vulnerats els seus drets per part de l’administració pública.

El president de l’entitat, José Rosiñol, ha explicat en roda de premsa que aquesta línia estarà gestionada per un equip d’advocats del gabinet que atendrà la gent que ho sol·liciti per qüestions com els llaços grocs, les hores de castellà a l’escola i la retolació de comerços, entre d’altres.

Ha afirmat que la col·laboració amb Cremades i Calvo Sotelo servirà per construir “un discurs jurídic i polític” per defensar els catalans no-independentistes de les possibles vulneracions de drets des de les institucions públiques.

Ocupació de l’espai públic

L’advocat d’aquest gabinet Óscar Arredondo ha explicat que el despatx aportarà el seu coneixement en el compromís amb “la defensa dels valors fonamentals de respecte a la llei i a l’estat de dret, i a la necessària neutralitat de les administracions”.

Rosiñol ha alertat d’incidents per l’ocupació de l’espai públic” amb llaços grocs, que, al seu parer, vulneren la neutralitat del carrer, i ha criticat que els Mossos d’Esquadra identifiquessin persones que retiraven llaços.

En aquest sentit, ha acusat Torra d’utilitzar la Policia catalana “amb una finalitat clarament política”, i el vicepresident de l’entitat, Álex Ramos, ha preguntat si els Mossos han rebut instruccions polítiques per fer aquestes identificacions.

“Ens molesta”

Ramos ha advertit que no “suportaran la imposició d’uns símbols” a l’espai públic i ha assegurat que la presència de llaços grocs és ofensiva.

“Aquesta imposició contínua ens molesta. La imposició és ofensiva. Com no hi ha empatia per l’altra part dels catalans, no ho volem tolerar”, ha dit, i defensaran les agrupacions territorials de SCC per retirar llaços.