Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Sanció per l’agent dels Mossos que va dir “la República no existeix, idiota”

La Divisió d’Assumptes Interns dels Mossos d’Esquadra ha proposat sancionar l’agent de la Brigada Mòbil (Brimo) que durant les protestes contra el Consell de Ministres a Barcelona del 21 de […]

Avatar
Agències 04/04/2019
Mossos d'Esquadra, el 21-D

La Divisió d’Assumptes Interns dels Mossos d’Esquadra ha proposat sancionar l’agent de la Brigada Mòbil (Brimo) que durant les protestes contra el Consell de Ministres a Barcelona del 21 de desembre va dir a un manifestant: “La República no existeix, idiota”, segons l’escrit que ha recollit Europa Press.

El text recull que, després d’incoar un expedient disciplinari a l’agent per resolució del director general de la policia catalana, Andreu Martínez, el 19 de febrer, es proposa sancionar l’antiavalots amb una falta lleu, segons l’article 70 de la Llei 10/1994 dels Mossos d’Esquadra.

Les sancions proposades són suspendre’l de funcions entre un i 14 dies amb la pèrdua de retribució que correspon; el trasllat a un altre lloc de treball dins de la mateixa localitat sense canvi de residència, i l’amonestació per escrit.

Els fets van tenir lloc cap a les 15 hores del 21 de desembre, a la zona de la plaça d’Antonio López, quan l’equip d’aquest antiavalots estava dispersant uns manifestants quan un d’ells, amb l’uniforme dels agents rurals, se li va encarar i li va dir que estaven construint la República catalana.

El policia li va contestar que si era funcionari l’havia de defensar a ell i no aquells “fills de puta”, i el manifestant li va respondre que ell estava defensant la República.

Llavors, el policia li va tornar a contestar: “La República no existeix, idiota”, una conversa que va ser filmada per un testimoni i que es va fer viral en les xarxes socials.