Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Sánchez se’n fot dels presos polítics i dilata la solució

Diu que “més aviat que tard” es reformarà el delicte de sedició. Una proposta trampa que servirà per imputar més independentistes

Redacció
Redacció 06/12/2020
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la sessió de control al Congrés, el 14 d'octubre del 2020 (horitzontal)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha garantit aquest diumenge que “més aviat que tard” s’actualitzarà el Codi Penal, amb la reforma del delicte de sedició. En una entrevista al diari ‘El Periódico’, ha remarcat que la previsió era fer-ho abans d’acabar l’any, però la pandèmia ho ha impedit. Pel que fa als indults, ha indicat que cal deixar treballar primer la justícia i quan el plantejament estigui a sobre de la taula del Consell de Ministres, “el govern parlarà”. En el conflicte català, Sánchez ha dit que tothom ha comès errors, i ha apostat pel diàleg i el “retrobament”, però també per “deixar enrere una via unilateral que ha demostrat ser un fracàs”.

 

Sánchez ha dit que espera que el 14-F hi hagi una “reivindicació d’obrir una nova etapa a Catalunya i d’apostar d’una manera definitiva pel retrobament a través del diàleg”. Ha assegurat que el govern espanyol “farà les passes que hagi de fer d’acord amb la Constitució a favor d’aquest retrobament i d’aquesta reconciliació”, i ha indicat que els pressupostos ja són una manera de refer ponts en l’àmbit material.