Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Sánchez insta als dirigents independentistes a admetre que han enganyat els seus seguidors

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a ‘Al Rojo Vivo’ de La Sexta que “alguns dirigents independentistes no han actuat de bona […]

Redacció
Redacció 10/04/2019
Pedro Sánchez, president del Gobierno / PSOE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a ‘Al Rojo Vivo’ de La Sexta que “alguns dirigents independentistes no han actuat de bona fe” ni amb el govern espanyol ni amb els ciutadans catalans. “No vull desvelar converses privades”, ha dit, però “saben que la independència no es produirà”. Per això els ha demanat que “donin la cara” i diguin públicament que “la independència no és possible”, que “han enganyat” les seves bases i que “cal tornar a la via constitucional i estatutària”. Amb tot, no ha volgut descartar converses amb les forces independentistes –ni amb cap altra- després del 28-A. El seu objectiu, ha afirmat, és formar “”un govern del PSOE parlant amb tothom dins dels límits de la Constitució”. “No exclouré diàleg amb cap formació dins dels límits de la Constitució Espanyola”, ha conclòs.

Sánchez ha insistit en el seu nou “no és no” reconvertit ara en una oposició frontal al referèndum d’autodeterminació i la independència. “A Catalunya el problema no és la independència, sinó la convivència”, ha dit, i per tant “la part nacionalista de Catalunya ha de parlar amb la no nacionalista” per tancar aquesta etapa i no continuar en la senda de la “confrontació”.