Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Sánchez desafia el poble català: “Tenim els instruments necessaris per garantir la convivència”

El president espanyol en funcions, amb la sentència a la mà, assegura que no li tremolarà el pols a l’hora d’aplicar un nou 155

Aleix Ramirez Morlans 14/10/2019
Pedro Sánchez, president en funcions del Gobierno / PSOE

Pedro Sánchez trepitja l’accelerador i ha tornat a desafiar el poble català en una compareixença des de la Moncloa. “El Gobierno es mantindrà atent” i no descarta l’ús de qualsevol mecanisme “per garantir la convivència a Catalunya”, ha expressat el president espanyol en funcions. El dirigent socialista considera que el judici de l’1 d’octubre al Tribunal Suprem “s’ha desenvolupat amb plenes garanties” i a la vegada ha lloat la tasca “independent” dels jutges que han format el tribunal que ha condemnat els presos polítics. Sánchez ha furgat en la ferida quan ha afirmat com l’independentisme “va trencar l’Estatut” i l’ordenament jurídic de la Constitució, “votada per gran part dels catalans”.

El Gobierno convoca el cos diplomàtic acreditat a Madrid 

El govern espanyol ha convocat al cos diplomàtic acreditat a Madrid per explicar (sota el seu prisme) als ambaixadors estrangers la sentència del Tribunal Suprem. La secretaria d’estat d’Espanya Global, que encapçala Irene Lozano, vol explicar de primera mà als ambaixadors la decisió del Suprem, que ha condemnat a penes d’entre 13 i 9 anys de presó als presos polítics i ha multat amb 60.000 euros als tres que estaven en llibertat condicional.