Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Sánchez amenaça amb el 155 si Torra surt de la legalitat: “És un instrument perfectament legítim”

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez ha recordat que l’article 155 és un “instrument perfectament legítim per tornar a reubicar Catalunya a la legalitat, l’Estatut i la Constitució”. Així […]

Redacció
Redacció 03/09/2018
El president del Gobierno, Pedro Sanchez / ACN

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez ha recordat que l’article 155 és un “instrument perfectament legítim per tornar a reubicar Catalunya a la legalitat, l’Estatut i la Constitució”. Així ho ha exposat en una entrevista a la Cadena SER.

El cap de l’Executiu ha assegurat que fins ara, el president de la Generalitat, Quim Torra no ha sortit de la legalitat més enllà de declaracions “inflamatòries”. Tot i això, Sánchez advertit que en el moment que es passi als fets, “el govern actuarà”.

“Referèndum sobre l’autogovern”

D’aquesta manera, ha exposat que la seva solució per a Catalunya és un “referèndum sobre l’autogovern”, que és el que segons ell “uneix als catalans”. “Tenim una societat dividida i cal transcendir la dinàmica de blocs”. Però ha ressaltat que el que està en joc a Catalunya “no és la independència, és la convivència” i ha instat a Torra a “obrir el diàleg amb l’altra meitat de Catalunya”.

Preguntat per la comunicació amb el president català, el president del Govern ha comentat que han intercanviat missatges i trucades “sobretot a propòsit del 17 d’agost”. Sánchez ha subratllat també que “amb independència del que digui el president Torra, el Govern d’Espanya no s’aixecarà de la taula de les comissions bilaterals”.