Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

S’ampliarà el MNAC al Pavelló Victòria Eugènia?

El director del MNAC, Pepe Serra, ha anunciat aquest dijous que el projecte d’ampliació del museu al Pavelló Victòria Eugènia es començarà a perfilar el proper 19 d’octubre en una […]

Redacció
Redacció 04/10/2018
Imatge interior del Palau Victòria Eugènia

El director del MNAC, Pepe Serra, ha anunciat aquest dijous que el projecte d’ampliació del museu al Pavelló Victòria Eugènia es començarà a perfilar el proper 19 d’octubre en una primera trobada de la comissió mixta amb les administracions públiques del patronat. Allà, Serra hi presentarà el pla estratègic 2019-2022-2029 i confia a tenir acordat a final d’any una “visió conjunta i compartida de l’ampliació”, no tant de projecte tècnic com dels continguts que podrien sortir del Palau Nacional. Serra i el seu equip proposaran que sigui la col·lecció art modern, les exposicions temporals i el Centre d’Estudis el que es traslladi. Amb acord o no, Serra ha dit que presentarà públicament la seva proposta a principis de 2019.

Pepe Serra ha informat aquest dijous de l’evolució del pla d’ampliació del museu al Pavelló Victòria Eugènia. El director ha insistit que, més enllà de terminis, el MNAC necessitarà el pavelló sencer i ha considerat que és factible que això es consumi l’any 2029.

Serra ha detallat que una comissió mixta de tècnics de les tres administracions del Patronat (Generalitat, Ajuntament i Ministeri de Cultura) es reunirà per primera vegada el proper 19 d’octubre i ho seguirà fent regularment fins al desembre. Allà, ha dit, el Museu hi presentarà la seva “estratègia” i la seva proposta d’ampliació quant al contingut a traslladar, i no tant al projecte tècnic. La proposta, ha avançat, és traslladar al Pavelló la col·lecció d’art modern (“Des de 1888 i fins a 1978, va tot junts i ha d’anar a baix”), les exposicions temporals i el Centre d’Estudis, amb la Biblioteca.

“Estem d’acord en què podem anar fent coses”, ha dit Serra en referència al fet que el museu disposarà de part del Pavelló “en condicions de Fira” a principi de 2019. “Però en el moment en què comencem, hem de tenir clar com acabarem”.

Abans de qualsevol moviment i de parlar de terminis, Pepe Serra ha demanat “arribar a un acord sobre el dibuix final” per evitar improvisacions, i en aquest sentit ha demanat “compromís” a les administracions públiques. “Després podem parlar de terminis provisionals, però demanem arribar a un acord abans de començar”, ha insistit.