Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

Sàmper, sobre la sentència a la cúpula dels Mossos: “Espero el resultat únic que hi pot haver, una absolució”

El conseller insisteix que es reunirà amb l’ex major però “sense cap voluntat de fer-lo anar per un lloc o un altre”

Redacció
Redacció 19/10/2020
Pla mitjà del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, intervenint al ple del Parlament del 7 d'octubre de 2020 (Horitzontal)

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha insistit que l’única sentència que espera per a l’exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la resta de la cúpula és l’absolució. En declaracions a Ràdio 4, Sàmper ha assegurat que la seva conclusió jurídica i “objectiva” és que no poden ser acusat ni de sedició ni de desobediència. “Si els condemnen per sedició, deixo el dret per sempre”, ha asseverat. El conseller ha assegurat que tots ells estan “malament psicològicament” a l’espera de la resolució judicial i ha dit que un cop es conegui els deixarà temps “per pair-ho” i posteriorment vol mantenir una reunió amb Trapero, tot i que “sense cap voluntat de fer anar-lo per un lloc o un altre”.

Sàmper ha dit que vol saber “què pensa” l’ex major dels Mossos, tot i que ha recordat que “ja va dir que no volia tornar”. “Parteixo d’un no però tinc l’obligació de parlar amb Soler, Puig, Laplana i Trapero”, ha afirmat.

 

El conseller s’ha mostrat molt decebut per com “s’ha reforçat el dret” i ha afegit que ja es va fer amb la sentència de l’1-O i espera que no es torni a repetir.

 

No entregarà cap condecoració pels fets d’Urquinaona

 

D’altra banda, ha explicat que hi ha hagut la voluntat de “refredar” l’habitual acte de condecoracions als Mossos d’Esquadra, entre els que enguany hi havia agents d’ordre públic que van participar en els dispositius de les protestes post-sentència. “S’han refredat molt les condecoracions i servidor no en dona ni una”, ha manifestat.

 

Sàmpers ha afirmat que el Departament d’Interior ha de ser sensible al fet que l’any passat va ser “excepcional” i que el que hi va haver va ser un poble “que passava comptes” per la situació viscuda.

 

En aquest sentit, ha assegurat que hi van haver imatges i actuacions que no li van agradar, al mateix temps que ha afirmat que tampoc li va agradar veure com agents van haver de saltar barricades de foc i “témer per la seva vida”.

 

El conseller ha assegurat que mai defensarà una conducta violenta però ha lamentat que es va viure “un reforçament del dret mai no vist” i una conducta de “repressió judicial”. “Jo sabia alguna cosa de dret penal fins el 2017, tot el que vaig aprendre, en aquest judici s’ho han passat no sé per on”, ha plantejat.